Prešovský casting pre seriál TV Markíza lákal bez rozdielu veku

30.05.2005 Celý región

Vyše 200 ľudí prišlo 27. mája na casting, ktorý v Prešove organizovala TV Markíza na obsadenie niektorých úloh v pripravovanom seriáli 10 pre Hollywood. Išlo...
Vyše 200 ľudí prišlo 27. mája na casting, ktorý v Prešove organizovala TV Markíza na obsadenie niektorých úloh v pripravovanom seriáli 10 pre Hollywood. Išlo o posledný mimobratislavský výber záujemcov o účinkovanie vo vedľajších hereckých rolách.

Na rozdiel od predošlých castingov, ktoré boli v priebehu mája v Martine, Nitre, Zvolene a v Komárne, sa v Prešove nehanbili využiť príležitosť príslušníci všetkých vekových kategórií, teda aj tej, ktorá už poberá starobný dôchodok.
Predseda štvorčlennej poroty herec Stano Dančiak na margo doterajších skúseností poznamenal, že výber v každom kraji \"má svoju špecifickosť, či už v reči, či už v humore\", preto každý casting bol niečím zaujímavý. Priznal, že v Prešove našli štyri výborné typy. \"My nehľadáme hercov hotových, ale my hľadáme typy, ktoré by v tých vedľajších úlohách mohli zasvietiť, \" poznamenal. Veľmi sa mu páčil jeden vynikajúci Róm \"s krásnou rečou, s úžasným neostyšným chovaním\". Porotcovia mali z neho radosť, lebo sa na nič nehral.
Jedným z tých, ktorým sa pošťastilo u poroty bol Ferko Balog z Detského domova Slon v Šarišských Michaľanoch. Postup do finále považuje aj za darček k maturitnej skúške, ktorú absolvuje v pondelok 30. mája na košickom Konzervatóriu. \"Vôbec som neočakával až taký úspech, \" dodal. Keďže však na svoj vek už dlhé roky spieva, berie postup aj ako potvrdenie toho, že \"to, čo robím, robím správne alebo aspoň dobre\".
Do druhého kola porota vybrala v Prešove 41 osôb, z nich desať dostalo nakoniec možnosť postúpiť do finále v Bratislave. Záznamy z konkurzov bude TV Markíza vysielať od 2. júna v novej relácii Desať pre Hollywood, kde budú môcť diváci svojím hlasovaním rozhodnúť, kto sa stane novou seriálovou hviezdou.
(jj)
 

Vyberte región